Rustik mat med naturliga smaker

Vällagat, gott och klimatsmart. Vår matfilosofi bygger på ett nära samarbete med lokala bönder, uppfödare och producenter.

Menyerna anpassas efter säsong och de råvaror som finns tillgängliga. Vi brukar själva kategorisera det som “rustik mat med naturliga smaker”. På gården finns ett eget mejeri som producerar halloumi, brie, klassisk hälsingeostkaka och andra delikatesser. En stor del av köttet kommer från granngården Sörhoga och målsättningen är att bli självförsörjande vad det gäller grönsaker och örter.

I restaurangen är alla välkomna, oavsett om det är för en trevlig lunch, arbetshäng, en mysig eftermiddagsfika eller för att mätta små hungriga barnmagar. Vi tar gärna emot större sällskap, företagsluncher och bokningar.

Vår Köksmästare Henke

Vi älskar fika!

Hemtrevligt och nybakat. Hos oss hittar du ett stort utbud av traditionella bakverk som nygräddade bullar, mjuka kakor och färska biskvier men också flera varianter av raw food-fika. Vår konditor Conny har drivit eget bageri i över 50 år och det han inte vet om kakor är inte värt att veta. Gillar du vårt fikabröd går det fint att köpa med sig kakor och godbitar hem.

Vår Konditor Conny erbjuder nybakt bröd direkt från ugnen!

Inget slår en Hälsingeostkaka

Den klassiska ostkakan görs på gårdens egna mejeri och kommer i två varianter, på forsavis med lite saffran och som naturell. Mjölken tas från lokala bönder och vi smörjer formarna med smör och kärlek, precis som förr i tiden. Kanske är det all denna kärlek som gör vår ostkaka extra god. Det finns många idéer om hur ostkaka ska serveras, hos oss avnjuter du den med vispad grädde och hjortronsylt.

Önskar du att köpa med hem så finns ostkakan till försäljning i gårdens nya ost & såp-butik.
Mejeriet drivs av Johanna Hildingsson som är den femtonde generationen i släkten att föra mathantverket vidare.