Hos oss på Ystegårn finns mycket plats att röra sig på, vi har en stor trädgård med uteservering, butiker och lekplats för barnen. Restaurangen erbjuder servering i två plan med handikappanpassade ytor på nedervåningen.


Obs! Vid dåligt väder är det ett begränsat antal platser under tak utomhus.Tillsammans gör vi besöken här trygga


Parkering

Det finns fyra olika parkeringar kring Ystegårn och vid stora evenemang används kringliggande grönytor, men för ordinarie besökare hänvisar vi till tre huvudsakliga platser:

  • Huvudparkeringen – Stor grusad parkering på Östra sidan av gården
  • Parkering för rörelsehindrade – I höjd med restaurangen finns en mindre parkering för dig som har problem att gå en längre bit.
  • Elbilsparkering med laddplats – På kortsidan av restaurangen har vi två platser för laddning av Elbilar utrustade med två stycken typ 2 laddare som ger 11 KW vardera. Vi bjuder på elen under tiden ni fikar i restaurangen.
  • Parkering – Innan huvudparkeringen finns en extra parkeringsplats om det skulle vara fullt.

Toaletter

På Ystegårn finns det tre olika platser där ni finner toaletter.
Inne i restaurangen finns två toaletter, varav en handikappanpassad samt med skötbord. För dig som ej vill gå in i restaurangen finns en toalett utomhus inne på tunet på den gamla Hälsingegården. Alla toaletter städas dagligen.

Hundar och hästar 🐶 🐴

Hundar och hästar är välkomna på Ystegårn men hålls kopplade. Om ni lämnar hundar i bilen var noga med att öppna fönster så det inte blir för varmt. Hunden får gärna följa med in i restaurangen, hästen får gärna vänta utanför, p.g.a. platsbrist.

Vi bryr oss om våra fyrfotade vänner

Husbilar

Husbilar får gärna stå en natt på våra parkeringar men vi har inga platser med el.

Sopsortering

På Ystegårn sopsorterar vi och som besökare hjälper du oss med det genom att slänga dina sopor i avsedda sorteringskärl. Vi komposterar även mat- och trädgårdsavfall från gården.

Välkommen till Ystegårn!

Välkommen att uppleva Ystegårn, den östra gården i Hillsta by i Forsa. En fyrbyggd gård med tun i mitten som fick sitt nuvarande utseende på 1800-talet. Här finns ca 11 olika verksamheter. 

Och massor av aktiviteter. Vad sägs om sommarens musikkvällar med fantastiska artister, julmarknad eller hallowen och mycket mycket mera. För barnen finns ett lekområde med lekstugor och klätterbana (nr 8 )och under sommaren har Ystegården bondemåndag, där barnen och även föräldrar får lära sig om livet på landet med alla djur. Det finns höns och kaniner och andra djur på gården. 

Sommartid kan du cykla eller promenera efter leder och vintertid har Ystegårn det fina Trogstaspåret vid knuten 

Vad sägs om att äta en bit eller fika på Ystegårens cafe och bistro ( nr 7) i den hemtrevliga atmosfären med högkvalitativ mat och smak. Där kan man också boka bed and breakfast (nr 5). 

Eller ett besök i någon av butikerna på Ystegårn. Vi börjar med Butik Portlidret (nr 1) där 25 hantverkares alster finns och mycket kommer från Hälsingland. 

Ystegubben (nr2) som har sinne för estetik och antika saker. Här fyndar du udda saker. 

Fynda med Frida (nr 4) en tillitsbutik med vackra porslinsaker mm Hälsingehusdetaljer ( nr3) fina fönster med spröjs samt lister och foder i gammal stil 

Systeyste (nr 9) byggnadsvårds med hållbar inredning, där finns produkter som inga andra butiker har 

Tillitsbutiken ( nr 10) där samsas flera företagare på Ystegårn. Hillstabacken säljer lokalproducerade ägg, fårskinn och kött, Paradisdalen must och hallon, under sommaren kan du boka självplock av hallon hos Paradisdalen och har du mycket äpplen kan de hjälpa dej att göra must. Även Hälsingesåpa ( nr 12) och Forsa gårdsmejeri (nr 11)har sina produkter där 

Ystegårn i Hillsta (nr 6) har guidade turer i museet under vissa tider och dagar under sommarmånaderna där du kan se och uppleva livet på en hälsingegård. Andra tider krävs förhandsbokning 

Ystegårn har två verksamheter som ej tar emot besök pga hygieniska skäl. Det är Forsa Gårdsmejeri samt Hälsingesåpa men produkterna kan du köpa i Tillitsbutiken 

Hoppas du får en trevlig dag hos oss på Ystegårn.