Hos oss på Ystegårn finns mycket plats att röra sig på, vi har en stor trädgård med uteservering, butiker och lekplats för barnen. Restaurangen erbjuder servering i två plan med handikappanpassade ytor på nedervåningen.


För dig i riskgrupp

Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd. Vår uteservering är stor och det går bra att beställa mat och dryck vid bordet utomhus.

Obs! Vid dåligt väder är det ett begränsat antal platser under tak utomhus.

Tillsammans gör vi besöken här trygga

Vi på Ystegårn vill att du ska känna dig trygg med ditt besök här hos oss. Vi har utökat våra städrutiner och gjort det möjligt för dig som besökare att hålla en god handhygien och fysisk distans till andra besökare. Allt kan förändras med kort varsel och vi följer myndigheternas rekommendationer och råd kring Covid-19. Du som besökare har eget ansvar att följa de allmänna restriktioner som finns.


Parkering

Det finns fyra olika parkeringar kring Ystegårn och vid stora evenemang används kringliggande grönytor, men för ordinarie besökare hänvisar vi till tre huvudsakliga platser:

  • Huvudparkeringen – Stor grusad parkering på Östra sidan av gården
  • Parkering för rörelsehindrade – I höjd med restaurangen finns en mindre parkering för dig som har problem att gå en längre bit.
  • Elbilsparkering med laddplats – På kortsidan av restaurangen har vi två platser för laddning av Elbilar utrustade med två stycken typ 2 laddare som ger 11 KW vardera. Vi bjuder på elen under tiden ni fikar i restaurangen.
  • Parkering – Innan huvudparkeringen finns en extra parkeringsplats om det skulle vara fullt.

Toaletter

På Ystegårn finns det tre olika platser där ni finner toaletter.
Inne i restaurangen finns två toaletter, varav en handikappanpassad samt med skötbord. För dig som ej vill gå in i restaurangen finns en toalett utomhus inne på tunet på den gamla Hälsingegården. Alla toaletter städas dagligen.

Hundar och hästar 🐶 🐴

Hundar och hästar är välkomna på Ystegårn men hålls kopplade. Om ni lämnar hundar i bilen var noga med att öppna fönster så det inte blir för varmt. Hunden får gärna följa med in i restaurangen, hästen får gärna vänta utanför, p.g.a. platsbrist.

Vi bryr oss om våra fyrfotade vänner

Husbilar

Husbilar får gärna stå en natt på våra parkeringar men vi har inga platser med el.

Sopsortering

På Ystegårn sopsorterar vi och som besökare hjälper du oss med det genom att slänga dina sopor i avsedda sorteringskärl. Vi komposterar även mat- och trädgårdsavfall från gården.